چابهار تایمز / سیده زوزان نقشبندی: در حالی که هند، دست کم روی کاغذ، ایران و افغانستان، اضلاح یک مثلث اقتصادی را تشکیل داده اند، گویا در هفته گدشته، ده ها کانتینر برنج، قهوه، چای و غذاهای دریایی از مبدا هند به روسیه ارسال شده اند در حالی که مسیر ترانزیتی نه تنها از چابهار نگذشته بلکه بنادر گرجستان، دالان این صادرات بوده است! دهلی نو با این کار نشان داده که مسیر دریایی کانال سوئز را جایگزین چابهار کرده است.
این در حالی است که مسئولین سازمان بنادر و دریانوردی در انفعال کامل به سر می برند و مدیر بجا مانده از دولت تدبیر و امید در اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان هیچگونه تلاشی برای احیای توافق نامه چابهار ندارند.
سال 95 بود که توافقنامه سه جانبه چابهار بین ایران، هند و افغانستان و با حضور دکتر حسن روحانی، ناندرا مودی (نخست وزیر هند) و اشرف غنی ( رییس جمهور وقت افغانستان) امضا شد. بر اساس این توافق، قرار شد منطقه آزاد چابهار با استفاده از دو بندر بهشتی و کلانتری خود به مرکز منطقهای ترانزیت، انرژی و تجارت تبدیل شود. حالا اما با انفعال و بی تفاوتی سازمان بنادر و دریانوردی و عدم پیگیری توافقنامه، هند ، مسیرهای جایگزینی چون پاکستان و کانال سوئز را جایگزین مسیر چابهار کرده است!
چندی پیش بود که روزبه مختاری، رئیس هیات مدیره انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران درباره علت کاهش تردد کشتیهای هندی به بنادر چابهار و توقف ارسال محمولههای هند به افغانستان از مسیر چابهار گفته بود : در حال حاضر شاهد آن هستیم که علی رغم وجود موافقتنامه چابهار میان هند، ایران و افغانستان از یک سو و نیز وجود مشکلات سیاسی گسترده میان هند و پاکستان از سوی دیگر، با این وجود هند تصمیم میگیرد از مسیر پاکستان برای ارسال محمولههای خود به افغانستان استفاده کند.